Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  08/05/2015
Data da última atualização:  17/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  DANTAS, B. F.; SILVA, R. de C. B. da; RIBEIRO, R. C.; ARAGÃO, C. A.
Afiliação:  BARBARA FRANCA DANTAS, CPATSA; RITA DE CÁSSIA BARBOSA DA SILVA, UFRPE; RENATA CONDURU RIBEIRO; CARLOS ALBERTO ARAGÃO, DTCS/UNEB, Juazeiro-BA.
Título:  Respiration and antioxidant enzymes activity in watermelon seeds and seedlings subjected to salt and temperature stresses.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  American Journal of Experimental Agriculture, v. 7, n. 2, p. 70-77, 2015.
ISSN:  2231-0606
DOI:  10.9734/AJEA/2015/15749
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This research aimed to evaluate the effect of salt and temperature stress on water uptake and respiration of watermelon seeds during germination process and to quantify changes in the activity of the antioxidant enzymes ascorbate peroxidase (APX), catalase (CAT) and glutathione-S transferase (GST) involved in protection against reactive oxygen species. The research was performed at the Seed Analysis Laboratory (LASESA) of Embrapa Semi-Arid, Petrolina, Pernambuco State, Brazil, from september to december 2011. The experimental design was completely randomized in a factorial 2x3 (cultivars x stress conditions) for respiration evaluation, 3x4 (cultivars x electrical conductivities) for salt stress assays and 3x3 (cultivars x temperature) for temperature stress assays. The data were submitted to the mean test and evaluated using the standard errors of means. Respiration was measured by CO2 releases by watermelon seeds cv. cv. Crimson Sweet and Charleston Gray evaluated by an infrared gas analyzer, from 0-120 hours of seed imbibition in different environmental conditions (0 dSm-1/25°C, 0 dSm-1/30°C, 4 dSm-1/25°C). The antioxidant enzymes ascorbate peroxidase (APX), catalase (CAT) and glutathione-S transferase (GST) were evaluated in cvs. Crimson Sweet, Charleston Gray and Fairfax seeds and seedlings after five days imbibition in different electrical conductivities (0, 4 and 6 dSm-1) or temperatures (20, 25, 30°C). Crimson Sweet seed respiration rate was increased with increasing ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cucurbitáceas; Watermelon.
Thesagro:  Germinação; Melancia; Semente.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA54640 - 1UPCAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoLOBO, C. M. de O.; PORTO-FORESTI, F.; MOURÃO, A. A. de F.; TORREZAN, R.; FURTADO, A. A. L.; MÁRSICO, E. T. Avaliação da técnica de PCR-Multiplex para detecção de peixes híbridos do gênero Pseudoplatystoma em conservas de pescado. In: SIMPÓSIO EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 4., 2012, João Pessoa. Trabalhos... João Pessoa: SBCTA-PB, 2012.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional